Bansko.net»Форум»Ски Зона Банско»За реда в Банско и ски зоната

За реда в Банско и ски зоната

  • 10.01.11 02:06#1PavelPavelНовакРегистрация: 10.01.11Град: -Отговори: -За реда в Банско и ски зонатаЗдравейте,

    Харесвам Пирин и Банско. През последното десетилетие бяха направени много подобрения. Със семейството си прекарах 4 дни след Нова Година. За съжаление липсата на сняг затруднява много сезона. Но се правят усилия качеството на снежната покривка да се подобри.

    Бих желал да обърна внимание върху следното:

    1. Блъсканицата и агресията на кабинковия лифт трябва да спре. Ските са спорт на активни хора и много адреналин. В момента гостуват туристи от балканския регион, които се отличават с характерна култура. Конфликтни ситуации възникват непрекъснато. Спрете минаването с предимство на хора от определени хотели (Кемпински например), както и на членове със сезонни карти. Близките и познати на персонала трябва да чакат с останалите. Организирайте една, макс. 2 линии от чакащи (а не 3 или 4). Непосредствено след пропусквателите хора от персонала трябва да се грижат за напълването на всяка кабинка като насочват туристите на групи. Пред самите кабинките лудницата е най-пълна и има опасност от инциденти особено сред децата. Скоростта на придвижване едва ли ще се подобри (лифта е с определен капацитет), но чакането ще е по-малко неприятно.

    2. Въведете карти и за децата. В момента децата едва над 12 год. плащат. Може да се свали границата. Това е начин да се повиши рентабилността на съоръжението. Сигурен съм че последното няма да се хареса на много потребители, но с подходяща ценова политика може да бъде преодоляно.

    3. Реда по пистите не е добър. Бях свидетел на много ситуации, при които напушени тийнейджъри връхлитаха с огромна скорост върху деца е и имаше ранени. В един от случаите трябваше да упражня сила. С подходящи указания и патрули с моторни шейни, както и разясняване на права и задълженията на туристите и най-вече с прилагането на тези правила инцидентите ще намалеят.

    Карам ски вече две десетилетия. Бил съм в курорти на 3 континента. Време е нещата да се подобрят. Има база, перонал. Подобрете обратната връзка с клиентите(например този коментар не знам къде да го публикувам, сайтът banskoski.com няма опция ‘Контакт’) и всичко ще е много по-добре.

    Успешен сезон.

    Павел
    ОтговорОтговор с цитат
  • 07.02.11 08:48#2rrpopovrrpopovНовакРегистрация: 07.02.11Град: -Отговори: 2от: За реда в Банско и ски зонатаАз искам да попитам дали някой има инфо какво става с втората кабинка. Омръзна ми да чакам по опашки, искаме да се сравняваме с големите европейски курорти, а 1/3 от времето за ски, губим по опашки.ОтговорОтговор с цитат
  • 07.02.11 11:37#3NickNickНовакРегистрация: 07.02.11Град: -Отговори: 1от: За реда в Банско и ски зонатаThere are so many resorts well functioning in the Alps, so their experience can be copied and pasted locally.
    The second gondola is a must. It does not make sense to me, if the developers invested so much money so far, not to put another gondola.
    A regular bus line is also an option.
    Do not forget the cultural factor, when dealing with Balkans (I have extremely negative experience so far with Greeks and Macedonians and ext.) You can not expect to see the Austrian atmosphere.
    Other than that, it is perfect, the mountain and town...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.11 10:29#4иванаиванаНовакРегистрация: 08.02.11Град: -Отговори: 3от: За реда в Банско и ски зонатаТо проект за втора кабинка има отдавна, но еколозите се противопоставят на строителството и, защото трябва да се навлезе в част от парк Пирин. Но наистина се надявам този проблем да се реши и да се построи втора кабинка, крайно е необходима за доброто обслужване на туристите! :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 07.01.12 05:35#5джорданджорданНовакРегистрация: 07.01.12Град: Равно полеОтговори: 1от: За реда в Банско и ски зонатаОтвратителна организация. Опашката на 05.и06.01.12 на кабинката е до входа на "кемпински" в11.30ч.? на 06.01.12,няма кой да изчисти пътя до ски зоната до 11 .30ч не беше изчистен и спряно движението.Опашката на касата за карти на Бъндеришка поляна е 1ч,ако успееш да стигнеш до горе.Пистите не са обработвани и при най-малкия снеговалеж.По пистите е опасно да се движиш поради липса на организация.ОРГАНИЗАТОРИТЕ ДАЛИ СА ЧУЛИ ЗА СКИ ПОЛИЦИЯ?Паркингите са под всякаква критика.В Банско не може да се диша от пушека от комините и т.н.И в тая обстановка 10-15 хил.човека са подложени на отвратително обслужване,а те оставят средно по 200лв на ден/т.е около 2 мил. на ден/.Браво на Ц.Минев и компания!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest