Дни на безопасност на движението в Разлог

24.06.2010
Дни на безопасност на движението в Разлог

20 бъдещи първокласници от ОУ „Никола Парапунов”, гр. Разлог се учиха как безопасно да пресичат правилно по улиците.

Малчуганите с тяхната учителка Ж. Барова и инспектор Палев от звеното за пътен контрол към районно управление на полицията гр. Разлог проведоха нагледен урок по безопасност на движението в градска среда. Ученици от клуба по безопасност на движението помагаха на бъдещите ученици в придвижването из Разлог.

Бъдещите първокласници, облечени като приказни джуджета научиха, че винаги трябва да се движат по пешеходната пътека и да пресичат, когато свети „зеленото човече”, както те наричат зеления сигнал за преминаване на пешеходците.

„На 15 септември тази година на голяма част от първокласниците ще им се наложи за първи път сами да ходят на училище, това е причината да инициира този урок в реална оставка. За да бъде по-интересно част от децата са облечени като джуджета дошли от Пирин планина, на които трябва да им бъде обяснено как да се движат в градска среда”, коментира г-жа Барова.

За осигуряване на по-голяма безопасност на всички пешеходците община Разлог постави 3 нови спящи полицая на ул. „Екзарх Йосиф”, предстои монтирането на такива на ул. „Александър Стамболийски” и ул. „Подполковник Спиридонов”.

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати