Кметът на Разлог изненада приятно учителските колективи

15.09.2010
Кметът на Разлог изненада приятно учителските колективи

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог откри първият учебен ден в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, гр. Разлог и приятно изненада учителските колективи в другите училища в Разлог. 211 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път в община Разлог.

На всички първокласници градоначалникът на Разлог подари пакети с всички необходими пособия на един ученик – блокче за рисуване, водни бои, цветни моливи и пастели, тефтерче и други. До всички училища кмета изпрати и поздравителни адреси.

Тържествено в 09.00 часа с издигане на националния флаг под звуците на химна на България бе поставено началото на учебната година в община Разлог. Инж. Красимир Герчев и дванадесетокласниците от СОУ „Братя Каназиреви” въведоха първолаците в класните стаи.

През учебната 2010/2011 г. в 12-те училища на територията на община Разлог ще се обучават 1697 ученика, от които 211 първолаци. Училищната мрежа в общината се запазва, увеличен е броя на маломерните и слети паралелки.

„Осигурени са достатъчно средства за нормалното протича на учебната година. Похвална е инициативността и творчеството на учителите. В НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Разлог е направена стая за отдих за първолаците.

В ОУ „Никола Парапунов”, гр. Разлог учителите са облагородили училищното пространство и са ремонтирали училищния салон. ПГ по транспорт, гр. Разлог за първи път от доста години са боядисали 4-те етажа на училището.”, коментира инж. Красимир Герчев като пожела на всички ученици много радост и успехи по нелекия, но прекрасен път на просвещението.

През целия ден полицейски екипи от РУ на МВР – Разлог пред училищата се грижиха за безопасността на учениците.

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати