Обновяват детската градина и яслите в село Бачево

19.03.2014

55 малчугани от Бачево ще играят в обновена детска градина и ясли. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам. - министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова подписаха споразумение за финансиране на проект за вътрешен ремонт на детска градина и детски ясли Минзухар в село Бачево.

Официалното подписване и връчване на споразумението за одобрения за финансиране проект по Красива България 2014 се състоя в Министерството на труда и социалната политика, в присъствието на министър Адемов.

Ясла в Бачево

Мащабният вътрешен ремонт на детските градини и детски ясли в Бачево възлиза на 67 044 лева. Всички помещения с компроментирана мазилка по стени и тавани ще бъдат ремонтирани, цялостно ще бъдат ремонтирани и подовете. Най-късно до 2 юни 2014 година трябва да бъде избран изпълнител на строителните дейности.

„С ремонта ще се подобрят условията за отглеждане и възпитаване на децата. В детското заведение се отглеждат и възпитават общо 55 деца – 10 в яслена група и 45 деца в целодневна детска градина.”, коментира кметът Герчев.

Проектът има важно социално значение за населението в село Бачево. Със собствени средства Община Разлог ще изгради нова съвременна отоплителна система в Основно училище Св. Св. Кирил и Методий в село Бачево.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати