РУП Банско докладва: Престъпленията намаляват

05.02.2015

Спад на престъпленията на територията на община Банско отчита в годишния отчет за дейността си полицията в Банско. Отчетът на Районното управление на полицията в Банско беше официално представен на среща, в която взеха участие директорът на областната дирекция на МВР-Благоевград Васил Митов, заместник-директорът Христо Разсолков и прокурорът към Районната прокуратура в град Разлог Айше Джамбазка.

Анализът на дейността на полицаите в курортния град недвусмислено показва, че престъпленията в курорта намаляват. Според експерти това се дължи на полицаите, които са командировани от вътрешността на страната в Банско за зимния сезон.

РУП Банско

Средствата, необходими за командированите полицаи, се осигуряват от община Банско. Допълнителната полицейска сила спомага за оптимизиране на контрола в питейните заведения по отношение на присъствието на непълнолетни лица, спазване на обществения ред и др.

В рамките на представянето на отчета за 2014 г., бяха очертани бъдещите приоритети пред полицията в курорта. Стана ясно, че по време на състезанията от Световната купа по ски в Банско ще бъдат командировани допълнително 30 полицаи, които да се грижат за обществения ред.

Тази година служителите на РУП Банско ще имат доста работа, обяви кметът на общината Георги Икономов, който припомни, че Банско ще бъде домакин на редица летни фестивали, ще продължава работата по водния в града и др.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
коце дунин
коце дунин
06.05.2015 19:58
аише джамбазка наи корумпирания прокурор в разлог и околия и тя ще говори за престъпност
3
0