Подредиха великденски кът пред сградата на община Банско

03.04.2015

Красив великденски кът беше подреден пред сградата на община Банско. Той ще радва жителите и гостите на курортния град за Цветница и по време на великденските празници.

В свежата зелена трева пред общината е поставен усмихнат заек, шарени яйца и разноцветни цветя. Те са малка част от украсата, която внася много настроение у всички, които са имали възможността да я разгледат.

Великденски заек

Богата програма по случай великденските празници е подготвило и читалище Никола Вапцаров. Честванията стартират още днес (3 април).

В салона на читалището малките самодейци от Банско ще изнесат концерта Цветна Цветница. На Велики четвъртък (9 април) в читалищното фоайе ще бъде открита Работилница Писано великденско яйце, където всички желаещи ще могат да се научат да боядисват яйца с традиционни български техники.

Разбира се най-пищни ще бъдат честванията навръх Великден, които ще стартират с празничен Великденски концерт с участието на фолклорна група Огражденска четворка. След това на площада ще бъде проведен конкурс за най-здраво великденско яйце.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати