ЮЛЕН АД: Екоактивистите лъжат, не сме предлагали подкуп

07.04.2015

Адвокатът на ЮЛЕН АД Петър Петров заяви категорично, че концесионерът на ски зоната в Банско никога не е предлагал подкуп на екоактивисти.

Петров се възползва от правото си на отговор, след като ден по рано в ефира на Нова ТВ природозащитникът Петко Ковачев отправи куп обвинения.

Този понеделник Ковачев гостува в телевизията, където беше поканен да коментира случая с бизнесмена, рекетиран от псевдоекоорганизации за 200 000 евро.

Ски зоната в Банско

От ефира Ковачев обяви, че екорекетът се е родил на гърба на бизнес, който е искал да си купи спокойствие, за да може да върши незаконни неща.

Ковачев обяви, че нещата са стартирали, когато Цеко Минев искаше да прави Пирин и когато ЮЛЕН ни поканиха на среща. На нея присъстваха Цеко Минев, Боян Мариянов и техният адвокат. Бяхме поканени аз, Андрей Ковачев, Димитър Василев и наш адвокат, за да не им попречим да построят комплекса на Банско.

Адвокатът на ЮЛЕН АД беше категоричен, че такава среща наистина са е състояли, като на нея са били поканени не само изброените, а всички екоорганизации, за да бъде установен диалог с тях, но никакви оферти не е имало.

Петров сподели, че концесионерът спазва желязното правила да не влиза в разбирателство с екоорганизации.

Защото, ако влезем в разбирателство с едни, ще се появят втори и трети. Това е един нескончаем процес.

Доказателство за принципната позиция на ЮЛЕН АД е фактът, че до този момент срещу дружеството са заведени 65 съдебни дела от различни екоорганизации и всички те са спечелени от концесионера.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати