Гостите на Банско учат автентични родни занаяти

23.06.2015

Културните събития в Банско следват едно след друго и обещават на гостите на курорта незабравимо лято. Наред с музикалните фестивали, които ще огласят курортния град чак до есента, се подготвят още изненади за гостите.

Деца в носии

Община Банско, читалище Никола Вапцаров в Музеен комплекс в Банско организират демонстрации на автентични бански занаяти.

Всеки петък и събота до 30 август в Посетителския информационен център в курорта ще се демонстрират традиционни български занаяти – дърворезба, предене, плетене на шушони, везане на гоблени, бродиране на сувенирни топки или плетене на една кука.

В демонстрациите ще се включи и Веляновата къща, в която ще бъдат организирани демонстрации на тъкане на разбой. Всичко това ще бъде гарнирано с богата фолклорна програма и еднодневни турове до археологически комплекс Свети Никола и късноантичната крепост Ситан Кале.

Не са забравени и най-малките гости на курорта, които ще могат да се включат в организираните от Музеен комплекс инфотурове и интерактивни игри Деца в музея.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати