Екоактивистите са обжалвали разрешението за подмяна на лифта в Банско

17.08.2015

Представители на екокоалицията За да остане природа в България, представлявана от Тома Белев, са обжалвали в съда решението на бившия министър на околната среда Станислав Атанасов, с което той дава разрешение за подмяна на триседалковия лифт под връх Тодорка в Банско с шестседалков.

На теория обжалването от страна на екокоалицията дава правна възможност на министъра на екологията и горите Ивелина Василева да спре ремонтните дейности по подмяна на лифта до приключването на съдебните спорове, което тя все още не е направила.

Багери в Банско
Снимка: fb-profil

Миналата седмица министър Василева и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова посочиха решението на Атанасов като правно основание за извършване на строително-ремонтните дейности на територията на Национален парк Пирин.

Екоактивистите са категорични, че ако държавата откаже да спре далаверата на ДПС и престъпното разграбване на територии от Национален парк Пирин от офшорната компания, това ще прехвърли политическата отговорност от правителството на Орешарски върху правителството на Борисов.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пирине
Пирине
18.08.2015 10:23
Тома Белев и бандата му не мислят за модернизацията и европейзацията ни, а за своята печалба и подялба.
10
3