Екоактивисти блокираха кръстовище в защита на Пирин

12.02.2016

Екоактивисти блокираха столично кръстовище в знак на протест срещу плановете за строителство на нови лифтове на територията на национален парк Пирин. Природозащитниците, които се бяха събрали край националния стадион Васил Левски спряха движението по бул. Евлоги и Христо Георгиеви.

Формален повод за протеста станаха спекулации след заседанието на Съвета за развитие вчера, на което бе поставен въпроса за ускоряване на строителството на втори кабинков лифт, въпреки че все още не са ясни позициите на партньорите в управляващата коалиция.

Банско Пирин

Участниците в протеста, които определиха себе си като защитници на Пирин, обявиха, че евентуално преразглеждане на концесията и разрешение на строителството на втори лифт ще е краят на правителството.

Природозащитниците излязоха на поредния протест в защита на Пирин въпреки че часове по-рано министърът на околната среда и водите Ивелина Василева даде изявление, че не е внасяно в правителството инвестиционно намерение за изграждане на втори кабинков лифт в родния зимен курорт Банско.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати