Хотели и магазини в Банско хлопват кепенците

28.03.2016

Хотели и магазини в курорта Банско затварят, а служителите им стягат багажа си за работа в курортите по родното Черноморие. Вече десетина хотелски комплекса, както и редица търговски обекти са хлопнали кепенците, сред тях дори и заведения край ски пътя.

Скоро примерът им ще бъде последван от още хотелиери и търговци, които предпочитат да затворят напълно по време на неактивните пролетни и летни месеци, когато туристите в курорта не са достатъчни за запълването на легловата база.

Банско

Персоналът на хотелите и заведенията, които затварят, по правило се насочва към Черноморието, но и има и такива, които отиват да работят като бармани, готвачи и сервитьори в Гърция, където плащат по-добре.

Практиката от последните години показва, че около 50-60 местни хотела спират да приемат туристи от март до средата на ноември - почти за 8 месеца, за да не плащат режийни, както и заплати на персонала.

Някои хотелиери предпочитат да работят поне до Великден, защото курортът е сред топ дестинациите за великденските празници, но това може да бъде нож с две остриета, особено ако хотелският комплекс е от големите, а туристите са малко.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати