Министерство на културата финансира сборник за юбилея на Исторически музей в Разлог

03.05.2017
Исторически музей Разлог

Договорът за финансиране между Министерството на културата и Исторически музей–Разлог за издаване на сборник, посветен на 60-годишнината от създаването на музея, бе подписан в края на месец април.

Музеят кандидатства за целево финансиране, а дофинансирането ще поеме Община Разлог. В сборника ще бъдат публикувани доклади от кръглата маса, която ще се проведе на 19 септември 2017 г. в малката зала на НЧ, 15.09.1903-1909.

Исторически музей Разлог

Кръглата маса Разлог–документи, личности и събития ще бъде посветена на юбилея на Исторически музей – Разлог, 180 г. от рождението на Васил Левски и 105 г. от Освобождението на гр. Разлог.

Исторически музей Разлог

Досега историята на музея не е добре проучена и това ще бъде една от основните задачи в този сборник. Затова се обърнахме с молба към Министерството на културата за целева подкрепа за финансиране на сборник, посветен на юбилея. Благодаря и на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който разреши дофинансирането на научното издание за нашия юбилей–каза директорът на Исторически музей-Разлог г-жа Христина Манова.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати