Емблематични хотели и механи в Банско на публична продан, но никой не ги иска

15.05.2017
Хотел Танне

Едни от емблемите на Банско са обявени за публична продан. Първите хотели и заведения в града, превърнали малкото градче в курорт, се продават.

Хотел Танне - един от първите хотели в Банско, механата на Райна Чучулайна и още няколко обекта осъмнаха с нови, по-ниски цени.

Обектите вече са в страниците на съдия изпълнител и са обявени за публична продан. Цената им се срина за няколко месеца поради липса на интерес от потенциални купувачи.

Причината толкова голям брой обекти да се продават, са неизплатени дългове към банки или други кредитори. Редица хотелски комплекси са обект на разпродажба, разделени на отделни части - апартаменти, ресторанти, паркинги.

За ситуацията са виновни безконтролното строителство в града и стремежът на банскалии за бързо забогатяване. Всеки местен бързо се преквалифицира в хотелиер и ресторантьор, разчитайки на множество курортисти.

Сметките обаче се оказаха неточни и днес кредиторите искат своето. Положението се утежнява и от наличието на чужди инвеститори, които са напуснали града, оставяйки задълженията си на български банки.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати