Кметът на Банско с участие в заседанието на Комисията по туризъм

16.06.2017
Георги Икономов

Кметът на Банско Георги Икономов взе участие в двудневното заседание на Комисията по туризъм и икономика към Националното сдружение на общините, което се проведе в Първомай.

Гост на форума бе и министърът на туризма Николина Ангелкова, която информира делегатите за предвижданите промени в Закона за туризма.

Готвените промени са в посока намаляване на административната тежест, премахване на предкатегоризацията, учредяване на туристически инспекторат и др.

Една от най-очакваните промени е въвеждането на онлайн регистър за отчитане на нощувките, която бе и сред най-дискутираните теми от делегатите.

Градоначалникът на Банско се обяви против премахването на предкатегоризацията на обектите, като се мотивира с това, че то съществува навсякъде в Европа, за да се гарантира контрола върху предлаганите услуги в туристическите обекти.

Заседанието на Комисията по туризъм съвпадна с изложението Произведено в Първомай, на което всички местни фирми от хранителната и винарската промишленост представиха продукцията си.

В рамките на заседанието на Комисията, кметът на Първомай Ангел Папазов откри изложението "Произведено в Първомай", на което бяха представени всички местни фирми от хранителната и винарската промишленост.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати