Белгиец отива на съд за кражба в Банско

13.09.2017
Белгиец отива на съд за кражба в Банско

Белгиец, отнел автомобил и пари от свои сънародници в Банско, отиде на съд. Районна прокуратура–Разлог предаде на органите на реда белгийския гражданин Л.Ж.

Л.Ж. застана на подсъдимата скамейка вчера. Той е обвинен в противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, кражба на парична сума и лишаване от свобода на двама свои сънародници.

Престъпленията са извършени през април 2017 г. В този период обвиняемият Ж. временно пребивавал в апартамента, ползван от граждани на Белгия в жилищен комплекс в гр. Банско. В нощта на 17.04.2017 г. тримата били в дома. Те консумирали алкохол, като Л.Ж. изпил около 1 литър вино.

В 4 ч. сутринта домакините легнали да спят, докато под въздействие на изпития алкохол мъжът решил да вземе автомобила на стопанина на дома, въпреки че той никога не му позволявал да го ползва. С ключовете мъжът взел и 950 евро, които забелязал на бюрото в хола.

За да възпрепятства проследяване, мъжът прекъснал интернет-връзката в апартамента, взел със себе си стационарния телефон и ключовете от входната врата и излязъл. Л.Ж. се качил в паркирания пред жилищната сграда лек автомобил и потеглил в посока към гр. Якоруда. На сутринта, в землището на гр. Сърница, той изгубил управлението върху моторното превозно средство. Колата се ударила в дърво в дерето. Обвиняемият бил невредим. Той взел ключовете, както от автомобила, така и от апартамента, и тръгнал пеш.

Пострадалите собственици на автомобила излезли от апартамента с помощта на резервен ключ. Назначената на досъдебното производство автотехническа и оценителна експертиза е оценила щетите на колата на стойност 6 644 лв. Днес обвиняемият Л.Ж. е с мярка за неотклонение Подписка. Делото тепърва ще се гледа от съда.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати