В Банско откриват 5000 работни места за зимния сезон

04.10.2017
Банско

Близо 5000 работни места ще бъдат открити в Банско за новия зимен сезон, като тази година работодателите от курортния град ще наемат служители от Молдова и Украйна.

Експерти от Агенцията по заетостта вече са се срещнали с хотелиери в Банско, за да разяснят при какви условия ще може да се наемат хора от страни в Европейския съюз.

Работодателите в Банско и тази година казват, че изпитват затруднения при търсенето на квалифицирани кадри. Предлагат заплати не по-малки от 600 лева, но кандидатите са с по-големи претенции за месечно възнаграждение, като в същото време не са достатъчно квалифицирани.

Работа в Банско

Затова хотелиерите са решили да се насочат към чужденци, владеещи руски език, като молдовци и украинци, предава Българската национална телевизия.

За да наемат работници от Украйна например, работодателите трябва да попълват комплект от документи, които трябва да са подадат в Бюрото по труда в Разлог или Благоевград.

Работодателите се задължават да платят пътните разходи на работниците, както и да осигурят квартира, в която да се настанят.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати