Община Разлог се включи в проект за иновации на агропродуктите

09.10.2017
Община Разлог се включи в проект за иновации на агропродуктите
Снимка: Община Разлог

Представители на община Разлог взеха участие в първата работна среща между партньорите по проект Клъстери за иновации в агропродуктите, съфинансиран по програма за трансгранично сътрудничество Балкани – Средиземно море 2014-2020.

Разлог е партньор по проекта заедно с още седем институции - Технологичния образователен институт в Атина, Гърция, Регион Централна Македония, Гърция, Университет по технологии в Кипър, Агенция за развитие в Кипър, Селскостопански университет в Тирана, Албания, oбщина Фиер, Албания, Софийски университет Св. Климент Охридски, България.

Международният проект има за цел да насърчи производството и разпространението на иновативни селскостопански продукти в Гърция, Кипър, България и Албания, както и да подпомага малките и средни предприятия и производители при създаването на нови пазари за техните селскостопански продукти.

Териториите на Балкани – Средиземно море са изправени пред общи предизвикателства и проблеми, свързани с ограничения в развитието на хранително-вкусовия сектор, липса на иновации в производството, контрол на качеството и безопасността на храните, реклама и популяризиране на продуктите, достъп до различни европейски източници на финансиране.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати