В Разлог засилват контрола над свободнопашуващите животни

11.10.2017
В Разлог засилват контрола над свободнопашуващите животни
Снимка: Община Разлог

Над 30 акта и наказателни постановления са съставили служители от отдел Екология, чистота и земеделие в Разлог за нарушаване на нормативната наредба и свободното пускане на животни на територията на общината.

Въпреки усилията на общинските служители и извършваните досега проверки, недобросъвестни фермери продължават да пускат свободно животни по пътищата и земеделските райони около тях, което е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия.

Община Разлог ще бъде безкомпромисна при решаването на проблема, коментира кметът Красимир Герчев.

Експерти от отдел Екология, чистота и земеделие, служители на полицията и съответните ветеринарни служби започват ежедневни проверки и при установено нарушение ще налагат глоби.

Свободното излизане на животни по пътното платно на участъци от пътя Симитли-Разлог-Гоце Делчев, Велинград-Якоруда-Разлог и пътищата от общинската пътна мрежа както през деня, така и в малките часове на денонощието, е сериозна предпоставка за ПТП.

Съгласно нормативната уредба се забранява и свободното пускане на животни без присъствието на пастир. Един от основните проблеми е и пускането на нечипирани и немаркирани животни.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати