Отново ремонтират улица Гоце Делчев в Банско

10.11.2017
Банско

Третият етап от ремонта на улица Гоце Делчев в град Банско стартира вчера. Строително-ремонтните работи за рехабилитация ще се погрижат за подобряване на вида и качеството на пространството между улиците Отец Паисий и Хаджи Вълчо.

Улица Гоце Делчев се превърна в любимото място за разходка и игри на жителите и гостите на курорта. Именно по тяхно желание тя се оформя като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, алеи и зони за отдих. Последният етап от ремонтирането ѝ ще приключи през пролетта на 2018 година.

След като улица Гоце Делчев бъде изградена напълно, от общината планират да започнат с втория етап от рехабилитацията на още една от ключовите улици в града, също пешеходна зона – улица Пирин. Кметът Георги Икономов е категоричен, че естетическият облик на значими места от града е сред приоритетите на Банско като туристическа дестинация.

Общата стойност на настоящите ремонтни дейности е 595 хиляди лева. Тя включва озеленяване, оформяне на съществуващия открит канал с изграждане на воден ефект и улично осветление.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати