Обновена сензорна зала в Дневен център Здравец в Банско отвори врати

08.02.2018
Обновена сензорна зала в Дневен център Здравец в Банско отвори врати

Сензорната зала в Дневен център Здравец в Банско бе открита. Тя е ремонтирана и оборудвана от неправителствената организация Sunflower, създадена от британски граждани, живеещи постоянно в курорта.

В присъствието на дарителите новите уреди в специализираното помещение, бяха ползвани за първи път от потребителите на услугата. Специфично организираната сензорна среда стимулира двигателната активност, сетивните и когнитивните процеси при децата със специални потребности.

С помощта на тази терапия се подпомага опознаването на заобикалящата действителност, развива се инициативността, автономността и адаптивността.

Дневен център Здравец – гр. Банско е една от общинските социални услуги, разкрита през 1998 г. по инициатива на родителите на деца с интелектуални затруднения от сдружение Избор. Капацитетът му е 20 места за деца и 15 места за възрастни, които получават дневна грижа и обучение за придобиване на знания и умения в различните житейски сфери.

Ръководството на община Банско изказва своята признателност за съпричастността и оказаната помощ от страна на британската общност в планинския град.

Последните Новини

  3
  Общо 1 гласували
  5 0
  4 0
  3 1
  2 0
  1 0
  Дай твоята оценка:

  Коментари

  Изпрати