Празник на детската книга отбелязаха в Банско

20.04.2018
Празник на детската книга отбелязаха в Банско

Месец април традиционно се свързва с празника на детската книга и изкуствата за деца. Всяка година библиотеката при читалище ”Никола Вапцаров” организира среща на малките читатели с истински автор на детски книги.

Тази година децата имаха удоволствието да се запознаят и забавляват с чудатите същества наречени мотове и тяхната създателка Радостина Николова.

„Ако късно вечер чуете странни звуци от своя гардероб, които наподобяват хрупане, отворете рязко вратичките му и не се учудвайте, ако върху пуловерите си видите пухкаво същество, което тайно гризка бисквити. Подайте му ръка – това е мот, който има щипка вместо лява лапичка, може да говори вашия език и копнее да се запознае с вас“. Така представя малките мотове Радостина Николова – авторка на поредицата „Приключенията на мотовете“.

Празник на детската книга отбелязаха в Банско

Книжките разказват за нарушената комуникация между хората по един мил, красив и същевременно поучителен начин. От обясненията на авторката за създаването на книжките децата от СУ ”Неофит Рилски” разбраха колко важно е въображението и как с помощта на четенето то се обогатява.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати