Открита е новата експозиция на Исторически музей – Разлог

16.10.2018
Исторически музей - Разлог
Снимка: Община Разлог

Вчера в Исторически музей - Разлог бе открита обновената експозиция по проект Нова визия на изложбата за Разлог.

Исторически музей - Разлог обнови една от основните си експозиции и отрази по нов начин миналото на град Разлог от неговото създаване. Основна идея на експозицията е да се проследи стопанския, културен и обществен живот на населението през тези периоди.

В новата изложбата са експонирани малко известни снимки, писмени и веществени извори за израстването на града през годините на Възраждането. През епохата градът се оформя като Околийски център и e единственият град до 1925 г., когато сменя старото си име Мехомия на Разлог.

Проектът Нова визия на изложбата за Разлог е одобрен от експертна комисия на Министерството на културата през месец май.

Договорът, който беше подписан между Министъра на културата и г-жа Христина Манова - Директор на Исторически музей - Разлог, е на стойност 4 100 лв. и това позволи да се изработят табла с информация на български и английски език.

Това е трети проект, спечелен в последните две години от Исторически музей - Разлог, финансиран от Министерство на културата и съфинансиран от Община Разлог.

Събитието бе уважено от народният представител д-р Емил Тончев, Дневен център – Разлог, сдружение МИС, ученици, учители, граждани и гости на Разлог.

Всички присъстващи бяха посрещнати по стар български обичай и преди да се насладят на изложбата отчупиха от питката с мед.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати