Летните атракции на Банско

Летните атракции на Банско

Банско и банскалии правят всичко възможно курортът да бъде привлекателен за туристите и през летния сезон. Община Банско е помислила и за интересни развлечения за туристите през лятото.

Летните празници ще започнат с фолклорния фестивал "Между три планини" на самодейните състави от региона. През август в Банско си дават среща и звезди на джаза в организирания тук джаз фестивал. Ще има и изпълнения на класическа музика.

Помислено е и за любителите на театъра. Тук по идея на актрисата Нона Йотова се провежда Летния театрален фест. За Фестивала за улични и площадни театри "Огнена феерия", който е планиран за началото на юни ще дойдат трупи от Украйна, Русия, Унгария, Полша и Чехия.

Да не забравяме, че Банско е домакин на фестивала на планинарските филми от цял свят. В края на август и началото на септември тук ще се проведе Световното първенство по летен биатлон.

и още една подробност, кояято не е за пропускане. Цените на хотелите през лятото падат около 50 процента. така че в банско отново са помислили за всеки джоб и всеки вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати