bansko.net»Новини от Банско»Банско ни посреща с богата програма за Великденските празници

Банско ни посреща с богата програма за Великденските празници

Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
82
Великденските празници в Банско
Снимка: Община Банско

На гражданите и гостите ще бъде предложена богата програма, която започва с Великденското тържество Христос Воскресе - светлина, любов и мир на всички ни донесе! , с участието на малките артисти от Театрална студиа към читалище Никола Вапцаров; Школата по религия в Начално училище Св. Паисий Хилендарски, с преподавател Марияна Думанова и Школата по музика, с ръководител Марин Бърдарев. Заповядайте на 24.04. 2019г. от 16:00 часа в Посетителски информационен център.

На следващия ден – 25 април - Велики Четвъртък от 11:00 часа във Велянова къща - Със слънце замесен е хлябът – народна традиция по Великден – Да знаем, да помним, да предаваме – месене на ритуални хлябове и боядисване на Великденски яйца с природни багрила. Съвместна проява на Музеен комплекс Банско, читалище Никола Вапцаров, с участието на децата от Начално училище Св. Паисий Хилендарски и Средно училище Неофит Рилски.

Великден в Банско
Снимка: Община Банско

Голямото празнично събитие по случай светлите празници ще се състои на 28 април от 11:00 часа на централния площад в града. Великденският концерт е с участието на народната певица Ива Давидова, а традиционното състезание за най-здраво Великденско яйце ще се проведе по време на концертаvelikden-005

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати