6 години Ротари клуб Банско и Разлог

6 години Ротари клуб Банско и Разлог

Официално ечартиран в края на 2003г, Ротари клуб Банско и Разлог е част от световна неправителствена организация Ротари клуб, която не е благотворителна организация, но много често се занимава с благотворителност. Това е организация за подпомагане между професиите, членовете са с различни професии, като по този начин се информират какво се случва във всяка една сфера.

Скоро ще се отбележи 100 годишнината от откриването на Ротари клуб в Чикаго от адвоката Пол Харис. Основателят е бил млад адвокат пристигнал в Чикаго без да познава никой и решава да основе Ротари Клуб.

Президента на Ротари клуб Георги Икономов, разказва за дейноста на клуба.

Трудно ли се сформира Ротари клуб Банско и Разлог?

Да, много е трудно да се пробие в малкия град. Трудно убедихме хората, че могат да имат само полза от членството си в Ротари клуб.

С какво се основно се занимава Ротари Клуб?

Нашия клуб се занимава със всякакви дейности, стараем се в момента да популяризираме спорта сред младите, затова организирахме турнир по тенис на маса. Победителите получиха медали и грамоти, като подарихме на училищата масите на които се проведе състезанието. За деня на Банско 5ти Октомври правим вече традиционно изкачване на връх Вихрен. Стараем се да върмен младите към природата, да я опознаят и да се грижат за нея. Последното ни мероприятие беше състезанието по риболов. С помоща на Общината се организират мероприятия където Ротари клуб винаги участва. Това е ежегодния Великденски благотворителен търг като и много други подобни инициативи. Помагаме и на много нуждаещи се семейства, събрахме средства да купим телевизори за детското отделение в болницата в Разлог и мното подобни. Друго превърнало се в традиционно мероприятие организирано от ротарианци е мис Пирин където участват много млади момичета от цялата Благоевградска област.

Как научавате къде да помогнете?

На нашите редовни срещи обсаждаме с членовете на Ротари клуб къде можем да помогнем, като основна информация черпим от членовете и сферата в която работят. Така се гласува къде може да се вклучим ние като помощници, всички членове отделят много от времето си и от средствата си за такива каузи. Винаги се опитваме да помогнем так където е нужно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати