Bansko.net»Новини от региона»Лятната филмомания под звездите на Банско

Лятната филмомания под звездите на Банско

26 Юли 2019, 19:27
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
125
Лятната филмомания под звездите на Банско
Снимка: Община Банско

С прекрасните изпълнения на децата от Читалище Никола Вапцаров бе дадено началото на Лятната Филмомания, на която и тази година програмата е изпълнена с истории за смелост, приятелство и солидарност, заснети на едни от най-труднодостъпните места на планетата.

Филмите са между документално и игрално кино и са носители на множество международни награди.

Организатори на събитието са Община Банско, Читалище Никола Вапцаров, Сдружение Международен фестивал на планинарския филм.

При откриването, Натали Петрова – организатор на фестивала, каза, че изданието включва 12 филма от 11 държави и публиката в Банско има наистина огромната привилегия да ги гледа.

Събитието тя посвети на Петър Атанасов – създател на фестивала, който от година е горе над върховете на Пирин, но сърцето му винаги е туптяло за Банско.

Кметът на Общината Георги Икономов откри вечерите и изрази възхищението си от героите на филмовите ленти, от онези мъже и жени, които са родени под щастлива звезда, които предизвикват себе си и оцеляват екстремно, достигайки до предели и върхове.

Той благодари на Сдружение Международен фестивал на планинарския филм и лично на Натали Петрова за усилията, които тя полага, за да могат зрителите отново да съпреживеят уникалността на формата Лятна филмомания под звездите.

В публиката беше седнал големият български алпинист Кирил Досков, които заедно с Николай Петков през 1984 г изкачи Еверест и който градоначалникът топло поздрави.

От 24 до 27 юли, всяка вечер от 21 часа на площада в Банско любителите на природата и екстремното могат да видят едни от най-зашеметяващите кадри за силата на човешкия дух.

Не пропускайте това преживяване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати