ПРЕПОРЪКИ на Общинския кризисен щаб на Община Банско за превенция на коронавирус COVID 19

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
69
ПРЕПОРЪКИ на Общинския кризисен щаб на Община Банско за превенция на коронавирус COVID 19

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и в съответствие с препоръките на Националния оперативен щаб за спазване на социална дистанция

ПРЕПОРЪЧВАМ:

Освен стриктното спазване на мерките, упоменати в Заповед № РД – 01 – 124/ 13.03 2020 г. на Министъра на здравеопазването

Да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на Община Банско, в т.ч. фризьорски и козметични салони и не само. Всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно-хигиенни условия. В противен случай ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им.

Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно-хигиенни изисквания.

Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости.

Препоръчвам да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!

По данни на държавните и общински органи официално регистрираните посетители на Банско на 13.03.2020 г. са 2 172 души, от които към днешна дата на територията на общината се намират само 692 души от 29 страни. Всички те са били информирани за извънредното положение в страната и мерките за защита от заразяване с коронавирус, които е необходимо да вземе всеки у нас.

В изпълнение на програмата на Община Банско за борба с коронавируса и обезпечаване здравето и безопасността на населението в община Банско, взети като решение още на първото заседание на Кризисния щаб на общината, съобщавам, че е налице организация за дезинфекция на уличната мрежа на територията на общината със специални препарати, веднага щом позволят метеорологичните условия.

Приканвам населението да запази спокойствие и осигури безпрепятствено преминаване на специализираната техника по улиците.

Иван Кадев /п/

Кмет на Община Банско

Председател на Общинския кризисен щаб

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати