Разследват банков шеф в Гърмен за 300 000 лв.

Разследват банков шеф в Гърмен за 300 000 лв.

Директорът на Банка ДСК в с. Гърмен Ибрахим Фета е уличен в машинации за стотици хиляди левове, съобщи началникът на РПУ - Гоце Делчев гл. инспектор Ангел Поюков. Досъдебното производство е образувано срещу него заради отпускане на необезпечени кредити в размер на около 300 000 лв. Част от тези пари са били присвоявани от банковия директор като комисиони за отпусканите кредити.

Служителите на РПУ - Гоце Делчев са се добрали до схема, при която са издавани фалшиви документи за платежоспособността на кандидатстващи за кредити лица. Така на практика кредити са получавали безработни хора, които не са имали възможност да погасяват вноските. “Все още нещата са в процес на изясняване.

Работим по случая и засега е образувано производство само срещу Ибрахим Фета. По - нататък може да се окаже, че има и други замесени лица, които са му помагали”, коментира Ангел Поюков. Полицаи от сектор “Икономическа полиция” при РПУ - Гоце Делчев са разкрили и друга схема за банкови измами, използвана на територията на полицейското управление. Става дума за посредничество при теглене на кредит, при което посредникът взима половината от сумата.

В схемата на измамата основна роля е играл Валери Крушовски. Той издирвал подходящи “жертви”, на които предлагал помощ от свой човек в банката, който да отпусне желания кредит.

Така наивни хора му гласували доверие да подготви необходимите банкови документи. И ако съответният човек е искал да тегли заем от 5000 лв., измамникът попълва документи за 10 000 лв. и прибира остатъка за себе си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати