Банско е домакин на 24-то Държавно първенство по канадска борба

Банско е домакин на 24-то Държавно първенство по канадска борба

На 15 и 16 август в Банско ще се проведе 24-то Държавно първенство по канадска борба. В състезанието ще взимат участие около 300 атлети от цялата страна в категории: момчета, момичета, юноши, девойки, мъже и жени.

Те ще мерят сили в сградата на читалище Никола Вапцаров, където заради изискванията за състезания на закрито няма да бъде допускана публика.

Любителите на този спорт обаче няма да бъдат ощетени и ще могат да гледат битките на живо в канала на Българска федерация по канадска борба и преките включвания в профилите на Община Банско в социалните мрежи.

За последен път държавно първенство по канадска борба е провеждано в Банско преди 4 години, когато беше юбилейното му 20-то издание. Тази година пък то съвпада с четвъртвековния юбилей на федерацията.

По традиция, винаги по време или в края на ежегодния Международен джаз фестивал в Банско се провеждат и различни по формат състезания по канадска борба.

Така ще бъде и тази година въпреки ограниченията. С превантивна цел организаторите са отменили единствено участието на хората с увреждания.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати