Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Хижар преби четирима туристи

Хижар преби четирима туристи

12 Юли 2008, 03:00
Admin
Admin
Новак
5k
Хижар преби четирима туристи

Хижарят на заслон “Тевно езеро” над Банско Иван Дрънков преби със свои приятели четирима туристи. Инцидентът станал миналия уикенд край заслона в Пирин планина. Пострадалите са си извадили медицински свидетелства, подали са и оплакване в Софийската прокуратура.

Софиянците Виолета Пенева, Ивайло Начев и женените от две седмици Ивайло Цветков и Ралица Кукушева се качили в планината с палатки. “Тръгнахме в събота сутринта от Банско, към 20 часа стигнахме до заслон “Тевно езеро”. Цяла вечер преваляваше дъжд. Имахме намерение да спим на палатки на поляната пред самия заслон, както бяхме правили 4 - 5 пъти преди това срещу определена такса”, разказа Виолета Пенева.

Младежите седнали на поляната пред заслона, за да си починат, преди да разпънат палатките. Те имали намерение да уведомят хижаря, че ще поостанат, и да платят таксата. “След малко при нас дойде един мъж и доста ядосано почна да ни гони. Поискахме да се легитимира. Той извади карта на служител на Национален парк “Пирин”, като се опитваше да скрие името и снимката си. Ивайло Начев посегна към документа, но мъжът го удари през ръката.

Все пак видяхме името – Иван Дрънков. Отново се развика с думите: „Всеки ден се разправям с идиоти като вас. Ще ви гоня като плъхове. Махайте се! Идете някъде, където няма да се виждате от заслона.” Софиянците разпънали палатките зад един хълм. Междувременно се извила страшна буря. “Към 23 часа дъждът и градушката поспряха. Ралица и Ивайло Цветков се прибраха в тяхната палатка. След няколко минути ние с Иво Начев чухме Рали да вика: „Бягай, Иво, бягай”. Изскочихме навън и видяхме Иван Дрънков и още четирима мъже с тояги. Удряха Иво Цветков по главата и тялото. Главата и лицето му бяха в кръв. Бяха ги ударили няколко пъти през палатката, докато спят. Когато ни видя двамата с Начев, Дрънков повали и него с тояга на земята. Двете с Ралица пищяхме и молехме да спрат”, разказа още Виолета Пенева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати