Търсенето на имоти в Банско бележи ръст

Търсенето на имоти в Банско бележи ръст

Въпреки кризата около коронавируса, която е освен здравна, но и финансова, защото много хора останаха с минимални средства на месец, търсенето на имоти в провинцията бележи огромен ръст.

Именно в Банско коронакризата се оказа причина за огромен скок в търсенето на имоти през последните 3 месеца.

Цените на апартаментите и къщите в курорта обаче се повишават, защото се оказва, че търсенето надвишава предлагането, пише Нова Тв. Пред телевизията брокерът Албена Гердова заяви, че хората, които са си купили апартаменти в Банско преди 5-6 години, явно не искат да ги продават.

Тенденцията е хората да искат за се сдобият с къща с двор, която няма нужда от ремонт, до която могат да стигат сравнително бързо от големия град, където работят. Масовото търсене на имоти в Банско се дължи на факта, че хората искат да се откъснат от шума и мръсотията на големия град.

Тук е важно да се отбележи, че много малка част от купувачите на имоти в Банско отдават след това апартамента си под наем.

И макар че повечето клиенти на брокерите са българи в момента, се наблюдава интересна тенденция да се завръщат и англичаните, които допреди няколко години притежаваха доста апартаменти в Банско.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати