Ремонтират детските градини в Разлог

Ремонтират детските градини в Разлог

Инж. Венцислав Гърменов зам. - кмет по социални дейности и Ана Попадийна директор на ОДЗ – гр. Разлог извършиха оглед на детските заведения в Разлог, с цел да бъде извършен опис на необходимите ремонтни дейности.

През летния сезон община Разлог планира да бъдат извършени ремонтни дейности в детските градини. Най-належащ е ремонтът на всички детски кухни. За да бъде спазена Наредба № 26 на Министерството на здравеопазването се налага преместването на млечната кухня от ОДЗ „д-р Елиза Астинова”, гр. Разлог в ЦДГ „Ален мак” №4, гр. Разлог.

Новоизградената млечна кухня ще се превърне в млечна кухня майка, от която с осигурен транспорт ще бъде разнасяна храната до близките населени места. Детските кухни са организационно обособени и в тях специалисти приготвят, съхраняват и предоставят храна за деца до тригодишна възраст.

Съгласно Наредбата за устройство и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях в детските кухни е необходимо да има 15 обособени помещение - вход за получаване на стоки от доставчиците; вход за абонати; изход за изнасяне на готова продукция; склад за зеленчуци, плодове, консерви и бакалски стоки; помещения: за продукти, подготвени за следващия ден; за обработка на зеленчуци и плодове; за обработка на птици; за обработка на яйца; за обработка на месо; за смилане и пасиране на варени зеленчуци и варено месо; топла кухня и други.

„Новоизградените детски кухни в община Разлог ще отговарят на всички изисквания на Наредба № 26 на Министерството на здравеопазването и ще бъдат спазени предписанията на РИОКОЗ”, категоричен е зам. - кметът инж. Венцислав Гърменов.

Освен детските кухни община Разлог ще ремонтира покривите и фасадите на детските заведения. В двора на детска градина „Незабравка”, гр. Разлог ще бъде изградена модерна детска площадка.

Дейността на детските заведения временно ще бъде преустановена през летните месеци, поради наложителните ремонтни дейности. През месец август ще има дежурна детска градина, в която малчуганите на Разлог да продължат своите занимания.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати