Как да изберете кредитна компания при вземане на заем?

Как да изберете кредитна компания при вземане на заем?
Снимка: pixabay.com

Тегленето на кредит е важна стъпка, към която трябва да се подходи внимателно, разумно и отговорно, след проучване на офертите и компаниите, отпускащи кредити. Пазарът е залят от оферти за кредити и от кредитни институции, сред които е трудно да изберете най-добрата и правилната за вас. Следвайки тези няколко стъпки, ще си гарантирате сигурност и ще останете доволни от избора си на кредитна компания.

1. Не се предоверявайте. Съблазнителните оферти могат да се окажат финансов капан с тежки последици. Задължително проверете легитимността на компанията, която сте избрали. Важно е да бъде регистрирана в БНБ. Дейността на регистрираните кредитни компании подлежи на стриктен контрол. Ако имате съмнения относно дадена компания, по-добре не подценявайте опасността и се насочете към друга. Колкото по-голяма и известна е кредитиращата институция, толкова по-сигурни може да се чувствате. Стабилните фирми за бързи кредити работят в съответствие със законодателството в страната, нямат скрити условия и такси, съумяват да осигурят ефективна защита на личните ви данни и въвеждат иновативни продукти и решения, които да отговорят на очакванията ви.

2. При избор на кредитна компания имайте предвид не толкова посочения лихвен процент, колкото годишния процент на разходите. Той ви показва колко ви струва кредитът и какво е оскъпяването. Възможно е кредит с ниска лихва да се окаже по-скъп от такъв с по-висока, но с нисък ГПР.

3. Предпочитайте кредити от небанкови финансови институции с добра репутация, положителни коментари от потребители в социалните медии и форуми и професионално отношение и обслужване.

4. Преди да изберете кредитна компания, проверете дали тя предоставя прозрачни условия за теглене на кредит, прочетете внимателно преддоговорната информация и ако не разбирате нещо, консултирайте се със специалист.

5. Отлично решение, гарантиращо ви сигурност и спокойствие, е изборът на компания, която дава възможност за отлагане на вноските по заеми като Vivus.bg. Така ще може да реагирате адекватно, ако попаднете в непредвидена ситуация или финансово затруднение и няма да се сдобиете с лошо кредитно досие заради малко закъснение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати