bansko.net»Новини от Банско»Ски - зона Банско ще има нов лифт

Ски - зона Банско ще има нов лифт

Admin
Admin
Новак
5k
Ски - зона Банско ще има нов лифт

Министърът на околната среда Нона Караджова в края на юни подписа решение за изграждане на нов 6-седалков лифт в местността Бъндеришка поляна в парк "Пирин" от фирмата концесионер на ски - зоната в Банско "Юлен", без да прави детайлна екооценка.

Ще се строи изцяло по старата трасе на 4 кабинковия лифт, така че, няма да се налага изсичане на гора или направата на нови електропроводи. Освен това демонтирането на стария и доставката на новия лифт трябва да станат по въздушен път – чрез хеликоптер.

Фирмата планира строителството на новия лифт във връзка с с подготовката на домакинството за световната ски-купа за мъже в Банско през идната зима. Капацитетът на съоръжението е 3000 човека на час, което е три пъти повече от стария лифт.

Всичко това е съпроводено с недоволство от страна на неправителствените организации предизвикано от техническа грешка при публикуване на решението на министерството.

Евдокия Манева зам. - министър на околната серда поясни, че предварителното изпълнение се дава, поради факта, че възможностите за строителство са ограничени заради метеорологичните условия във високата част на планината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати