bansko.net»Новини от Разлог»Пирин пее започна на Предела

Пирин пее започна на Предела

Admin
Admin
Новак
5k
Пирин пее започна на Предела

На Предела през този уикенд се провежда 12-то издание на събора на народното творчество "Пирин пее-2010". Броят на участницитее е 1600 души, които ще представят своята музика и танци на четири сцени.

Днес се представиха музикантите, певците, танцьорите и разказвачите от общините Сандански, Петрич, Симитли, Разлог, Благоевград и Гърмен. Утре са концертите на представителите на общините Сатовча, Хаджидимово, Банско, Струмяни, Белица, Якоруда и Гоце Делчев.

Съборът, по думите на кмета на Разлог Красимир Герчев е най-голямата изява на хората от Пиринския край, които са верни на традициите, и доказват, че народното изкуство е живо и днес.

Съборът се провежда през две години, благодарение на усилията на областната администрация и община Разлог, които са основни организатори на големия фолклорен празник.

Патрон на събора е министърът на културата Вежди Рашидов, който се очаква да пристигне в неделя за концерта на лауреатите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
15.04.2017 10:23
Гледал съм тези споменати филми, но исках да те предопределя, че има причина да се влечеш толкова много и тя повярвай не е добра.Спри докато имаш още време и спри да повтаря тези имена, а повтарят името на Исус.Така ти несъзнателно караш истинските демони да те обладаят.Не искам да те тревожа но маи си в процес на обладаванве!В между другото и на мен ми харесват тези филми.Ако се интересувам толкова много то демони то тогава има такава наука Демонология. И извиняваи
0
0