Заседание на ОбС Банско

Заседание на ОбС Банско

Редовно месечно заседание проведе Общински съвет в Банско. Разгледани бяхо всички 22 точки включени в дневния ред. Направено бе допълнение към Наредбата за условията и реда за провеждане на търгове и конкурси за сключване на сделки по придобиване, управление и разпореждане със собствеността на община Банско.

Гласувани бяха и изменения в Наредбата за реда за придобиване, разпореждане и управление с общинско имущество. След сериозни здебати бе върнато за следващото заседание Писмото от сдружение "Българско ски училище" относно подкрепата на кандидатурата на Банско за домакинство на Интерски конгрес през 2015 г.

Съветниците гласуваха допълнителни средства за провеждането на Фестивала за оперно изкуство, който ще се проведе на 27 и 28 август в Банско. 2000 лева бяха отпуснати на туристическо дружество "Вихрен" за участие на група от Банско в международно изкачване на връх Триглав в Словения.

Прието бе и предложението на съветника Димитър Юлев за финансово стимулиране на клубовете в община Банско за постигнати резултати на състезания на различно ниво.

По предложение на кмета Александър Краваров бе взето решение община Банско да вземе участие в учредяването на сдружение "Асоциация на общини със селища и територии на защитено културно-историческо наследство". За делегати бяха избрани Александър Краваров и зам. кмета Сашка Въчкова.

Взето бе решение до актуализацията на бюджета да не се правят процедурите по провеждането на малки и големи обществени поръчки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати