Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Трети пореден Зелен Оскар за Община Банско

Трети пореден Зелен Оскар за Община Банско

18 Май 2023, 08:39
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
124
Трети пореден Зелен Оскар за Община Банско

Община Банско грабна наградата в категория Публичен сектор - Обществени организации, общини и държавни структури на XIII Национален конкурс Най-зелените компании в България.

Наградите на победителите бяха раздадени на специална церемония. В класация на b2b Media имаше отличници в 16те основни категории

Зелената награда от Община Банско прие зам.-кметът Костадин Атанасов, придружен от арх. Райна Цигорийна – началник отдел Озеленяване, и Константин Кожарев – началник отдел Екология и чистота.

Няколко от своите екологични инициативи и кампании бяха предложени от Община Банско в рамките на конкурса.

Представителите на курорта изразиха задоволството си за добре свършената работа в града под Пирин и неговата устойчива зелена политика и поведение през годините.

От кандидатурата ни е видно, че не се ограничаваме с работа само в една посока, а се стремим да бъдем „зелени” - от безхартиения документооборот, през икономичното осветление, до чистотата и красотата на община Банско, заяви зам.-кметът Костадин Атанасов, с отличието в ръце.

Важен акцент той сложи върху стремежът на общината да приобщи гражданите и да ги превърнем в активна страна в зеления процес и особено да се ангажират децата, цитира думите му Община Банско.

Защото най-важно от всичко е мисленето на хората. Ако те имат усет, внимание и отговорност към „малките неща” като какво да правим с коледните дръвчета след празника или грижата на децата и младежите за птиците с изработване и поставяне на къщички по дърветата, тогава е лесно и поставянето и изпълнението на големите цели”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати