Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Община Банско търси еко решения в използването на напояване и ток

Община Банско търси еко решения в използването на напояване и ток

27 Юли 2023, 15:07
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Новак
125
Община Банско търси еко решения в използването на напояване и ток
Снимка: ANONYM

В търсенето си на еко решения за оптимизиране използването на вода и ток Община Банско прие експерти от водеща световна компания - производител на продукти за автоматизирани подземни напоителни системи, базирана в Сан Маркос, Калифорния.

Чуждестранните гости посетиха Банско и останаха възхитени от многобройните и добре поддържани зелени обществени площи и красивата украса с цветя в града.

Кметът Иван Кадев и Костадин Атанасов -зам.-кмет с ресори озеленяване, екология и чистота, и нач.отдел Екология и чистота Константин Кожарев разговаряха със специалистите от САЩ относно изграждане на интелигентни решения за поливни системи в рамките на концепцията за градско развитие Smart City.

Въвеждането на иновативни технологии и автоматизирани процеси се налага заради предизвикателствата на изменението на климата и оптимизиране на използването на вода и електричество, пише Община Банско.

Община Банско проучва възможностите за въвеждане на по-ефективно и рационално използване и на водните ресурси, както и подобни еко решения в други направления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати