Bansko.net»Новини от региона»Новини от Банско»Натрупа сняг, 8000 карат на Банско

Натрупа сняг, 8000 карат на Банско

03 Януари 2007, 02:00
Admin
Admin
Новак
5k
Натрупа сняг, 8000 карат на Банско

Молитвите бяха чути и падналият през последните два дни сняг ще спаси сезона. Това заявиха пред "Стандарт" собственици на хотели в зимните ни курорти. Рекордьор по работещи нормално писти си остава Банско. В момента в най-модерния ни зимен център функционират 9 трасета. Явно Господ чакаше да прекрачим в Европа, за да развърже торбата със сняг, шегуват се в Банско. В курорта в момента ски карат 8000 души от които 90 процента са чужденци.

"Благодарение на основата, положена от 75-те оръдия за изкуствен сняг, вече се кара на двете писти на Платото, четирите на Шлема, а също така и на "Томба" от междинна станция и на Бъндеришка поляна. В отлично състояние е и 8-километровият ски път до Банско, заяви за "Стандарт" Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зоната. Според него до дни ще бъдат пуснати и останалите писти в курорта. Вчера напливът към трасетата в планината бе огромен, въпреки че температурите по обед достигнаха до минус 9 градуса.

Няма турист, който е тук и да не кара ски или сноуборд, твърдят хотелиерите. Затова са толкова много тези, които атакуват пистите. Само така този сезон бройката на туристите може да стигне 1 милион. Напливът на чужденци към Банско принуди много хотели да прибягнат до допълнителни легла. По тази причина в четиризвездния хотелски комплекс "Стражите" 320-те места бяха увеличени с още 100. "Няма как. Длъжни сме да настаним гостите си и да им създадем всички удобства. Истината е, че до 16 април при нас няма нито едно свободно легло", каза управителят на хотела Димитър Ваканчин.

Сред гостите на комплекса преобладават англичаните, руснаците и гърците. "Базата ни е заета 90%, което е повече от добро постижение. Това означава, че с малки изключения, курортът ни върви уверено напред и всяка година броят на туристите се увеличава", твърди шефката на Съюза на туристическия бизнес в Банско

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати