Гласуваха отпадането на Натура 2000

AdminAdmin
Новак
5k2
Гласуваха отпадането на Натура 2000

Общинските съветници в Разлог искат да бъдат изключени всички територии освен парковете "Рила" и "Пирин", както и горският фонд.

79% от територията на общините Разлог и Банско, която предстои да бъде включена в "Натура 2000", да отпадне от екомрежата, гласува на извънредно заседание Общинският съвет в Разлог.

Предложението на общинските съветници, което ще бъде внесено в Министерството на околната среда и водите, е да бъдат изключени всички територии, освен националните паркове "Рила" и "Пирин", както и горският фонд.

От подлежащите на включване в "Натура 2000" местните парламентаристи гласуваха да отпадне и ски и голф зоната "Кулиното", съобщи "Дарик радио".

Мотивът за решението им е, че ако въпросните територии не бъдат изключени от екомрежата, ще последват поражения в икономиката и туристическия поток в районите на Разлог и Банско.

Стотици тежки машини и жители на Разлог блокираха за около 20 мин. движенето по пътя Симитли-Гоце Делчев в знак на протест срещу прилагането на "Натура 2000" в региона

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати