Банско със свое представителство в Брюксел

Банско със свое представителство в Брюксел

На утрешното си редовно заседание Общинският съвет в Банско ще гласува решение община Банско да има свое представителство в Брюксел.

Идеята не е да назначим свой чиновник в Брюксел, на когото да плащаме от общинския бюджет, каза пред репортер на БТА кметът на община Банско Александър Краваров и поясни, че има предварителна договореност с две българки - студентки в Белгия, които са работили и до момента като консултанти по различни европейски проекти за български организации.

Целта е да се използват техния опит, добрата им информираност и близостта до европейските институции, за да се подготвят с помощта им като консултанти качествени проекти, с които община Банско ще кандидатства за финансиране по различни европейски програми.

При всеки успешно защитен проект те ще получават възнаграждение като консултанти, поясни градоначалникът на Банско.

На редовното си заседание на 18 януари Общинският съвет в Банско ще приеме решение за създаване на акционерно дружество с участието на общината за развитие на гр. Добринище като зимен и летен туристически център, съобщиха още от общинската управа. Ще бъде разгледано и предложение относно газификацията на Банско и Добринище и създаването на общинско газоразпределително дружество по линия на публично-частното партньорство.

Общинарите в курортното селище ще приемат на заседанието си и правилник за концесиите. Дневният ред предвижда също да се учреди съвместно дружество с университета в Кремс /Австрия/ за създаване на негов филиал в Банско. Ще бъдат приети предложения за строителната програма през 2007 г., както и годишната програма за археологически проучвания в общината.

Съветниците ще одобрят утре и средства за организиране на двете големи международни състезания, на които Банско ще бъде домакин през тази зима - за Европейската купа по ски - алпийски дисциплини, за жени и за Европейската купа по биатлон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати