Банско подготвя зимния сезон

Банско подготвя зимния сезон

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Янка Рахова сподели, че очакванията на курорта са за силен зимен сезон. Туроператорите работят вече и на чуждите пазари. Те привличат туристи най-вече от страните от Балканския полуостров и Русия.

В момента посещенията в Банско не са много, но сега е полусезон за Банско и това е нормално за тази част от годината. Ето защо в тази част на годината в Банско се развива конгресен туризъм.

Към настоящия момент средната цена, на която са нощувките в повечето хотели, е около 20-30 лв. на човек за нощувка в нормална, нелуксозна стая за двама.

Сега върви и подготовката за зимния сезон. Правят се големи подобрения по ски-зоната, четириседалковите лифтове се заменят с шестседалкови. Навсякъде ще се поставят и предпазни шлемове.

Правят се подобрения и в организацията за закупуване на карти за използване на въжената линия. Целта е да се намалят опашките от чакащи туристи.

Туристите, които не карат ски, ще могат да се възползват от ледената пързалка, която ще бъде пусната в експлоатация и този сезон.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати