Международна киноложка изложба в Разлог

Международна киноложка изложба в Разлог

Международна киноложка изложба за всички породи CACIC за КУПАТА НА РАЗЛОГ събра през първия ден 300 кучето от 32 клуба в цялата страни. Международните участници са от Литва, Латвия и Естония. Изложбата се провежда под егидата на председателя на Република България Бойко Борисов, който е и почетен председател на Български републикански киноложки съюз.

„Тази година се опитваме да направим киноложката изложба на по-високо ниво. Моето желание е това събитие да бъде ежегодно за Разлог”, заяви инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог. Община Разлог и Български киноложки клуб за българско овчарско куче са основни организатори на събитието.

За първи път в Разлог се организира киноложка изложба на толкова високо ниво. Първият ден се представиха само български породи кучета – българско овчарско куче, български барак, българско лудогорско гонче.

В специализираната изложба взеха участие 300 кучета, разпределени в отделни класове - за бебета, подрастващи, младши, междинен, открит, работен, ветерани и клас шампиони. Проведоха се и 3 конкурса: „Дете и куче”, „Развъдник” и „Развъдна двойка”.

За първи път в Разлог има и международни съдии. Това са Ангелина Цандере от Латвия и Мария Франко от Испания. „Идвам за първи път в България, но вече познавам много добре Българското овчарско куче, защото го видях в гр. Лорка, Испания. Впечатлена съм от силата и мощта му.

Испания това куче не бе познато, за първи път го видяхме на международната изложба в Лорка през тази година”, коментира международния съдия Мария Франко.

Аврам Петков председател на Българския киноложки клуб поздрави инж. Герчев за добрите отношения по-време на съвместната работа по организацията и допълни, че това е пътят и начина за организиране на подобни международни форуми. „Тук в Разлог се показва каква е тенденцията за развие на българското овчарско куче”, категоричен бе Аврам Петков.

Впечатляващи осните кучета бе и самото началото на Международната киноложка изложба в Разлог. Зрелищното дефиле на 32-та куба от цялата страна, предвождани от изпълнението на гайда и младежи облечени в народни носии, развяващи знамената на България и ЕС.

Международната киноложка изложба е част от програмата посветени на празника на Разлог.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати