Разлог отбеляза 98-та година от освобождението на града

Разлог отбеляза 98-та година от освобождението на града

Разлог отбеляза 98-та година от освобождението на града. Днешният ден за цял Разлог е 3 март. Това е денят, в които градът е освободен от турско робство.

Празникът на града започна на площада с тържествено издигане на знамената на Република България и ЕС. Венци и цветя поднесоха пред паметника на Васил Левски община Разлог, община Банско, народни представители, общински съветници, представители на политически парии, признателни жители на Разлог.

В църквата „Свето Благовещение” Неврокопският митрополит Натанаил отслужи тържествена света литургия и пожела на инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог и на всички жители на общината здраве и успехи.

Вълнуваща възстановка на събитията от 1912г. бе представена в м. „Голак”. Редом с инж. Красимир Герчев и д-р Радко Тумбев председател на ОбС – Разлог „Пътя на Свободата” извървяха десетки жители на Разлог.

По-рано през деня инж. Красимир Герчев даде официално начално на шах турнир, като направи първия ход на първата маса. Открита бе изложба пред сградата на общината на Динко Хаджиев, чийто картини пазят миналото на Разлог.

Празненствата по повод празника на Разлог започнаха седмица по-рано с откриването на Първи национален турнир „Танцов свят", откриване на мото писта. Разлог се смяха от сърце на комедията по Дарио Фо „Няма да платим, постановка на ДТ "Никола Вапцаров", гр. Благоевград.

Проведоха се различни спорни състезания тенис на маса за ученици от средните училища, Международен турнир по карате за деца и юноши за купа „Пирин 2010". Самодейците изнесоха концерт и показаха традиционни разложки ястия. Открито бе Защитено жилище в с. Долно Драглище.

Проведе се де внушителна Международна киноложка изложба, в рамките на 2 дни 24 октомври – Празник на гр. Разлог.

Празникът на Разлог ще продължи с тържествен концерт - заря на централния площад с участието духов оркестър, мажоретен състав от НЧ "15.IX.1903г - 1909 г.", ансамбъл "Разложанче", МПФГ "Перун", изпълнения на народни песни и модерни танци от възпитаници към Младежки център, музикално-танцов спектакъл „Танцът на вятъра", Иван Дяков и фолк дивата Мария.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати