Пътуваме с час по-бързо до Банско

Пътуваме с час по-бързо до Банско

С час по-бързо се стига вече с автомобил от София до Банско. Пътят се скъси, след като вчера официално бе открита 39-километрова отсечка от магистрала "Струма". Желаещите да стигнат от столицата до зимния курорт досега минаваха през Радомир, което правеше пътуването им с около 50 км по-дълго. Новото шосе от Дупница до Даскалово ще облекчи значително и трафика към гръцката граница. Цяла нощ строителите на отсечката се подготвяха за тържественото откриване, на което присъстваха премиерът Сергей Станишев и транспортният министър Петър Мутафчиев.

До последно боядисваха маркировката и изчистваха последните отпадъци край трасето. В 16 часа лентата на пътя Дупница-Даскалово бе прерязана. В 39-километровата отсечка от магистрала "Струма" са вложени около 54 млн. евро. Изпълнител на проекта е българо-македонският консорциум "Бул строй инженеринг" АД. В строителството на трасето са участвали над 500 работници и 200 машини. Изграждането на пътя започна през 2002 г.

Първоначално проектът беше за рехабилитация на 21-километровия път Даскалово-Дупница. След това бяха възложени допълнителни дейности на компанията за строителството на нов магистрален участък Даскалово-Долна Диканя с дължина 18 км. Завършени са 4 нови пътни възела, от които по един за селата Студена и Боснек и два до Старо село. Освен това са ремонтирани 5 км при селата Кресна, Градешница и Струмяни. Изградени са 10 нови подлеза и мостове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати