Банско има нужда от втора кабинкова линия

Банско има нужда от втора кабинкова линия

За да продължи да се развива успешно туризма в Банско е наложително построяването на втора кабинкова линия. С нея ще се намалят до минимум опашките от изнервени скиори, дошли да се полюбуват на любимия спорт.

А и на всички, най - вече на банскалии е известно благотворното влияние, което оказва ски туризма върху икономическото развитие на района. Благодарение на това тук безработицата е намаляла от 30 на 5 процента.

От 2003 година концесионерът "Юлен" е инвестирал в ски зоната близо 70 млн. евро. Но е необходима намесата на държавата, която трябва да издаде необходимите разрешителна за строителство.

Еколозите са тези, които протестират срещу едно ново строителство. Въпреки, че ски зоната заема само един процент от територията на Природен парк Пирин. Според тях лифт не трябва да се прави заради кафявата крастава жаба, а това обрича ски зоната на застой.

А туристите в някои случай предпочитат да се качат с колите до Шилигарника за да не чакат на опашки, а това вреди много повече на природата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати