ОбС Банско проведе заседание

ОбС Банско проведе заседание

ОбС Банско проведе свое редовно заседание. Съветниците приеха отчетът за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за 2010 г. От Областната администрация го определиха като най-добре работещ от всички общински съвети на територията на област Благоевград.

Съветниците гласуваха 50 хиляди лева за престижните състезания от Европейската купа по биатлон, които ще се проведат от 10 до 12 февруари 2011 г. в Банско.

Гласувани бяха също средства за издръжката на двама гръцки полицаи, които ще следят за реда и сигурността на гръцките туристи в периода 17 януари – 15 март.

Приета бе и предложената от кмета Александър Краваров структура на Общинска администрация – Банско. Местните парламентаристи дадоха съгласие да се кандидатства по проект “Дом за стари хора – с. Места” настойност 150 хил. лева, като община Банско ще участва с 50 процента.

Местните законодатели дадоха съгласие за осигуряването на безлихвен кредит в размер на 1, 5 млн. лева от общинския бюджет за покриване на първоначалните допустими разходи по проект “Рехабилитация на водоснабдителна и канализационна система на Банско с изграждане на градска пречиствателна станция за отпадни води”.

Всички отчетоха, че изграждането на пречиствателната станция е от изключително значение за Банско и тя трябва да бъде завършена до края на 2014 година.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати