bansko.net»Новини от Разлог»Изложба в Исторически музей - гр. Разлог, посветена на световната седмица на гората

Изложба в Исторически музей - гр. Разлог, посветена на световната седмица на гората

Admin
Admin
Новак
5k
Изложба в Исторически музей - гр. Разлог, посветена на световната седмица на гората

По случай Международната седмица на гората, в двора на Исторически музей-гр. Разлог бе открита съвместна изложба на Националните паркове „Пирин” и „Рила”.

Изложбата включва 17 рисунки на деца от цяла България, от проведени преди това пленери, както и около 36 снимки на биоразнообразието на двата парка.

„Всеки човек трябва да посади поне едно дръвче през живота си. Гората е въздухът и живота и ние трябва да я ценим и пазим”-каза в приветственото си слово инж. Венцислав Гърменов-зам.кмет по „Социални дейности” в ОбА-Разлог.

В България седмицата на гората се отбелязва от 1927 г. „Именно в гората се съхранява целият ресурс, от който зависи човечеството и хората са длъжни да я опазват”. – каза Стефан Кирилов-експерт „Връзки с обществеността” в НП „Рила”. Г-н Кирилов изрази мнение, че съвместната дейност между двата парка е изключително полезна и се надява съвместните инициативи да продължат и за в бъдеще.

Гости на събитието бяха и инж. Валери Мечев-директор на НП ”Пирин”, Лили Декова-експерт „Образователни дейности” в НП”Пирин”, Радко Божинов-секретар на ТД ”Пирин”-Разлог, любители туристи, ученици, жители и гости на гр. Разлог.

Мероприятието бе още по-вълнуващо с хубавите песни и стихотворения на планинска тематика, изпълнени от децата от ДФГ, с ръководител Лилия Лачина, към НЧ”15.09.1903-1909”, гр. Разлог.

Изложбата може да бъде посетена в рамките на 1 месец в Исторически музей-гр. Разлог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати