Разлог увеличава синята зона

Разлог увеличава синята зона

В Разлог обмислят проект за разширяване на въведената преди три месеца в ЦГЧ Синя зона. Целта е да се обхванат повече невралгични зони, свързани с осигуряването на безопасност на движението и паркирането. Това заяви за ТВ ОКО директорът на общинското предприятие „Паркинги и гаражи”–Стефан Лачинов.

Такива зони са кръговото движение на ул. „Гоце Делчев”, ул.„Стефан Стамболов”, ул.„Македония”. Особено натоварени са и ул.„Иван Вазов”, ул.„Св. Килимент Охридски”, ул.„Яне Сандански”. Основен проблем си остава обаче увеличения брой коли. Основните сили на Общинско предприятие „Паркинги и гаражи” са насочени към централната градска част на Разлог, където интензивността на движението е най-голяма.

Създадени са екипи за контрол, които работят съвместно с РПУ-Разлог, подчерта шефът на общинското дружество. Екипите имат правомощия за поставяне на „скоби”, когато шофьорът е паркирал в нарушение. Това в голяма степен решава проблема с паркирането по тротоарите, уточни Лачинов. Въведен е и специален режим при снегопочистване на паркингите. Снегопочистване в синята зона и платените паркинги ще се извършва преди 8 и след 18 часа.

През 2009 година усилията ще бъдат насочени към осигуряване на необходимия ред при паркиране в централната градска част и създаване на необходимите условия за свободен достъп до всички институции разположени в централната част на града, допълни Стефан Лачинов–директор на ОП „Паркинги и гаражи”.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати