Банско може да получи още един старт от Световната купа по спускания за жени

Банско може да получи още един старт от Световната купа по спускания за жени

Банско може да е домакин на още едно спускане за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени този сезон. Сериозно се разглежда вариант, в който отложеното заради лоши условия на 21 декември състезание в Сен Мориц (Швейцария), ще се проведе в пиринския курорт.

Банско получи две състезания от Белия керван този сезон-на 28 февруари супер-Г и на 1 март спускане. В момента се проучва как технически да се осъществи още едно спускане на 2 март. По този начин жените няма да бъдат лишени от един старт в най-зрелищната дисциплина. Решението на международната федерация FIS ще бъде взето на 20 януари. Един от проблемите е, че FIS трябва да организира и телевизионното излъчване, което осигурява за състезанията от календара на Световната купа.

Същевременно Стефан Георгиев завърши 7-и във втория слалом в австрийския курорт Пецен, носещ точки за ранглистата на FIS. Той събра общо време 1:32.85 мин., с 1.60 сек. повече от победителя Андреас Омингер (Австрия). От останалите български национали слалома завърши само Деян Тодоров, който се класира 15-и. Михаил Седянков отпадна в първия манш, Кирил Манолов беше дисквалифициран, а Георги Георгиев не достигна финала във втория манш.

От Пецен Стефан Георгиев и Георги Георгиев се преместват във Венген (Швейц), където на 9 и 10 януари ще участват в спусканията за европейската купа. На 11-и двамата национали плюс Килиан Албрехт трябва да стартират в слалома за Световната купа в Аделбоден (Швейц). Снощи Албрехт кара в нощния слалом в Загреб (Хървацка), но отпадна още след I манш.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати